Bondbröd i Långpanna

 
Ingredienser
50 gram jäst
1 liter vatten
2 msk olivolja
8 dl rågsikt
ca 12 dl vetemjöl
1 dl linfrö (hela)
1 dl solroskärnor
1 msk havssalt
 
Hur göra
Smula jästen i en bunke
Värm vatten till 37 grader, häll det över jästen och rör tills allt har löst sig
Häll i olja, rågsikt och drygt en liter vetemjöl, samt linfrö, solroskärnor och salt
Arbeta ihop till en jämn deg
Låt den jäsa övertäckt i cirka en timma
Klä en långpanna med bakplåtspapper
Arbeta degen (tillsätt så mycket mjöl som behövs för att degen ska bli kladdfri) och tryck ut den jämnt i pannan
Täck över och låt jäsa ytterligare en timma
Grädda brödet i nedre delen av ugnen i 200 grader i 35 minuter
Vält upp brödet på galler och skär i fyra "limpor" när det har svalnat
 
Receptet har jag hittat i kokboken "Mat i långpanna"
Oerhört lättbakat

Kommentarer
Postat av: Alex

Sjukt gott!!

2013-04-23 @ 10:50:20

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0